שופטים

תחרות כרמל - חבר השופטים

ערן קולירין 

במאי ותסריטאי ישראלי. זוכה ארבעה פרסי אופיר על שני סרטיו "ביקור התזמורת" ו"ויהי בוקר". סרטיו הוקרנו במסגרות היוקרתיות ביותר בעולם, וביניהן המסגרת הרשמית של פסטיבל קאן והתחרות הרשמית בפסטיבל ונציה, ואף זכו לפרסים רבים, הכרה והפצה ברחבי העולם. בין סרטיו הבולטים: "ויהי בוקר" (2021), זוכה שבעה פרסי אופיר; "מעבר להרים ולגבעות" (2016), הוקרן במסגרת הרשמית של פסטיבל קאן "מבט מסוים"; "ההתחלפות" (2011), הוקרן במסגרת התחרות הרשמית בפסטיבל ונציה; "ביקור התזמורת" (2007), תגלית השנה של האקדמיה האירופית. כתסריטאי, היה מעורב בסדרות וסרטים שונים. 

 

 
ערן קולירין ערן קולירין 

ליילה פקלניניה 

במאית ותסריטאית לטבית. בוגרת מחלקת בימוי סרטים במכון הקולנוע במוסקבה (VGIK). במאית ותסריטאית של 32 סרטים תיעודיים, 5 סרטים קצרים ו-6 סרטים עלילתיים, ובסך הכול 43 סרטים, 2 ילדים, בעל אחד, 2 כלבים ו-2 זוגות אופניים. ולא מעט רעיונות לסרטים חדשים. יצירותיה השתתפו בתוכניות רשמיות של פסטיבלי קולנוע בינלאומיים יוקרתיים, כגון קאן, ונציה, ברלין, לוקארנו, קרלובי וארי, רומא, טאלין, שם הם זכו במספר רב של פרסים. בין סרטיה: The Shoe (1998), Pitons (2003), Dream Land (2004), The Hostage (2006), Silence (2009), Dawn (2015), Spoon (2019), In the Mirror (2020).

 

 
ליילה פקלניניה ליילה פקלניניה 

ג'ונה א' נצארו 

מבקר קולנוע שווייצרי, המשמש כמנהל האמנותי של פסטיבל הסרטים של לוקארנו. הוא ממלא גם את תפקיד הנציג הכללי של "שבוע המבקרים הבינלאומי" בפסטיבל ונציה, וחבר במועצת הבחירה של פסטיבל הקולנוע הבינלאומי של רוטרדם. כמו כן, הוא משתף פעולה עם פסטיבל הקולנוע התיעודי של ניון. הוא חבר באגודת מבקרי הקולנוע האיטלקיים (SNCCI). נצארו כותב באופן קבוע בעיתון האיטלקי "איל מניפסטו" ובמגזין הדו-חודשי "מיקרומגה". הוא תורם ממומחיותו גם לפסטיבל הקולנוע של טורינו ולפסטיבל הקולנוע של רומא. בנוסף, הוא חבר במועצת הקולנוע של שווייץ. חיבר מספר רב של ספרים אודות קולנוע. 

 
ג'ונה א' נצארו ג'ונה א' נצארו 

נילי פלר 

עורכת סרטים ישראלית; עוסקת בעריכת סרטים עלילתיים ותיעודיים, זוכי פרסים בפסטיבלים בינלאומיים. ביניהם: "ואלס עם באשיר", "1341 פריימים מהמצלמה של מיכה בר-עם", "החייל הנעלם", "סבוי" "הברך" “תיקון” ורבים אחרים. זוכת שני פרסי אופיר לעריכה הטובה ביותר, לשנת 2008 על עריכת הסרט "ואלס עם באשיר" ולשנת 2022 על עריכת הסרט "סבוי". בנוסף, עורכת סדרות טלוויזיה למגוון גופי שידור ישראליים. 

 
נילי פלר נילי פלר 

תחרות עוגן הזהב - חבר השופטים

מריסיה ניקיטיוק 

במאית קולנוע, תסריטאית וכותבת אוקראינית; החלה לחבר תסריטי קולנוע בשנת 2012. סרטים קצרים שאת תסריטיהם כתבה השתתפו בתוכניות של פסטיבלי קולנוע חשובים, ביניהם לוקארנו, קלרמון-פראן, קהיר, הפסטיבל הבינלאומי לסרטי סטודנטיות וסטודנטים תל-אביב, וגולדן אפריקוט, וזכו במספר פרסים. בשנת 2014 היא החלה לביים, והשלימה שלושה סרטים קצרים: In Tress (2014), Mandragora (2014) ו- Rabies (2016). סרט הביכורים שלה באורך מלא, When the Trees Fall, הופיע בהקרנת בכורה בפסטיבל ברלין במסגרת "פנורמה" בשנת 2018. בשנת 2019, היא כתבה יחד עם נרימן אלייב את התסריט לסרט Homeward, אשר הופיע בבכורה בפסטיבל קאן בתוכנית "מבט מסוים". בשנת 2022, סרטה השני באורך מלא, Lucky Girl, הופיע בבכורה בפסטיבל הלילות השחורים של טאלין במסגרת התחרות הראשית. כעת היא בשלבי סיום של התסריט הבא שלה, Cherry Blossom, המוקדש למלחמת אוקראינה-רוסיה. Cherry Blossom זכה בפרס הפיתוח Eurimage בפסטיבל הקולנוע של סרייבו בשנת 2022. 

 
מריסיה ניקיטיוק מריסיה ניקיטיוק 

איילת מנחמי 

 

במאית קולנוע, תסריטאית ועורכת סרטים ישראלית. עבודותיה כוללות סרטים עלילתיים באורך מלא, סרטים תיעודיים, סדרות טלוויזיה ופרסומות. ב-1985 סיימה בהצטיינות את מגמת הקולנוע ב"בית צבי". היא ביימה את הסרט הקצר וזוכה הפרסים "עורבים", ואחריו את סרטי הקולנוע "אבא גנוב 3", "סיפורי ת'ל אביב", ו"נודל", את סדרת הדרמה "נופלות על הרגליים", ובימים אלה יוצא לבתי הקולנוע סרטה הרביעי "שבע ברכות".

 
איילת מנחמי איילת מנחמי 

יעקב זאדה-דניאל 

שחקן קולנוע ותיאטרון ישראלי. במהלך השנים שיחק במספר סרטים וסדרות טלוויזיה. היה מועמד לשלושה פרסי אופיר על תפקידיו בסרטים "את לי לילה", "ולריה מתחתנת" ו"יותר ממה שמגיע לי". שיחק בין היתר בסדרות הבאות: "אלף", "פאודה", "מטומטמת", "להעיר את הדב", "קרתגו" ועוד. משחק במספר תיאטראות בישראל, ביניהם תיאטרון חיפה, הבימה ובית לסין, בהצגות "ריצ'רד השלישי", "גלנגרי גלן רוס", "המתנחל", "הקב"ן", "ליידי עמר" ועוד. 

 
יעקב זאדה-דניאל יעקב זאדה-דניאל 

מיהאי קירילוב 

מנהל אמנותי ומייסד שותף של פסטיבל הסרטים הבינלאומי טרנסילבניה (TIFF). יועץ אמנותי של הפסטיבל הבינלאומי לקולנוע תיעודי FARAD, רומניה. מנהל אמנותי של פסטיבל הסרטים הרומני Making Waves בניו יורק. מבקר קולנוע וחבר ב-FIPRESCI ובאקדמיה האירופית לקולנוע. אוצר תוכניות שונות בחו"ל של קולנוע רומני (בין היתר עבור מרכז הסרטים Jacob Burns בפלזנטוויל, ניו יורק) ואחד ממארגני הרטרוספקטיבה המלאה של לוסיאן פינטילייה ב-MoMA, בשנת 2012. חיבר מאות מאמרים ומסות, ומחבר שותף של הספרים "לארס פון טרייר: הסרטים, הנשים, הרוחות" ו"קולנוע רומני חדש: מהחבר צ'אושסקו למר לזרסקו". השתתף כשופט בפסטיבלי קולנוע רבים, כגון ברלין, הונג קונג, קרלובי וארי, גטבורג, שיקגו, סן פרנסיסקו, פאלם ספרינגס, וילנה ומוסקבה.

 
מיהאי קירילוב מיהאי קירילוב 

 
קולנוע ישראלי עלילתי - חבר השופטים

דן וולמן

יוצר קולנוע ישראלי ותיק שסרטיו הוצגו בפסטיבלי קאן, ונציה, ברלין, טורונטו, שננגחי, גואה, מוסקבה ואחרים, וזכו בפרסים רבים. בין סרטיו: "התימהוני", "מיכאל שלי" (על פי רומן של עמוס עוז), "פלוך" (נכתב עם חנוך לוין) , "מחבואים", "ידיים קשורות" ו"גיא אוני" (על פי רומן של שולמית לפיד). סרטו האחרון "הבשורה על פי יהודה" (על פי ספרו של עמוס עוז) מוקרן בימים אלה ברחבי הארץ. הוא קיבל פרס "מפעל חיים" בפסטיבל הסרטים הבינלאומי בירושלים ופרס "הוגו הכסף" בפסטיבל הסרטים הבינלאומי בשיקגו על "חזון ייחודי ויצירה חדשנית". הוא זכה ב"פרס מפעל חיים" מפסטיבל הסרטים הבינלאומי IFFI בהודו. דן השיא משואה מטעם תעשיית הקולנוע הישראלית ביום העצמאות 1987. לאחרונה הוענק לו "פרס אריק איינשטיין" ו"פרס אופיר מפעל חיים" מטעם האקדמיה הישראלית לקולנוע על הישגיו ותרומתו לקולנוע ולתרבות הישראלית. 

 
דן וולמןדן וולמן

מרייטה ריסנבק 

מנהלת פסטיבל הקולנוע הבינלאומי של ברלין. את לימודיה היא השלימה באוניברסיטת אוטרכט ובאוניברסיטה החופשית של ברלין, שם למדה שפה וספרות גרמנית, תיאטרון וסוציולוגיה. דרכה המקצועית החלה ב-1986 כשהצטרפה אל Tobis Film, חברת הפצת סרטים. ב-1995 היא נכנסה אל תחום הפקת הקולנוע והפכה למפיקה ב- Ziegler Film. בעבודתה שם היא הפיקה בהצלחה מספר רב של פורמטים קולנועיים. בשנת 1998 היא הקימה חברת הפקה משלה בהמבורג תוך שיתוף פעולה עם מיקה קאוריסמקי. בשנת 2000 היא הצטרפה אל חברת ההפקה ממינכן Hofmann & Voges. תרומה נוספת שלה לתעשיית הקולנוע באה לביטוי בשנת 2003, כשעסקה ביחסי ציבור והתקשרויות עם פסטיבלים בינלאומיים במסגרת German Films, הארגון הגרמני האחראי לקידום עולמי של הקולנוע הגרמני. תפקידה החשוב המשיך להתפתח כשהפכה לסגנית מנהל הארגון בשנת 2006, ובסופו של דבר למנהלת ב-2011. 

 
מרייטה ריסנבק מרייטה ריסנבק 

גיום דה סיי 

מפיק קולנוע צרפתי. לאחר כתיבה ובימוי של שני סרטים קצרים זוכי פרסים, הוא עבד כעשור עבור ערוץ +Canal במחלקת הקולנוע, והיה אחראי על רכש קולנוע במשך כמה שנים במחלקת הסרטים הקצרים של הערוץ; כמו כן, הוא שימש כמפיק אמנותי עבור רשות השידור הציבורית הצרפתית France 2. הוא מפיק קולנוע עצמאי מאז שנת 2000. הוא הפיק – והיה שותף בהפקה עם חברת Arizona – מעל 60 סרטי ארט-האוס עלילתיים לא צרפתיים אשר השתתפו בכל פסטיבלי הקולנוע הראשיים ויצאו לאקרנים בצרפת. ביניהם הסרטים הבאים: Hesitation Wound של סלמן נג'ר (טורקיה, 2023), Cold as Marble של אסיף רוסטמוב (אזרבייג'ן, 2022) שזכה בפרס הבמאי ב"לילות השחורים של טאלין", Herd Immunity של אדילקאן ירז'נוב (קזחסטאן, 2021), Sughra's Sons של אילג' נג'ף (אזרבייג'ן, 2021), Kerr של טייפון פירסלימוהלו (2021, טורקיה), זוכה פרס הבמאי בפסטיבל אנטליה, Between Two Dawns של סלמן נג'ר (טורקיה, 2021), Yellow Cat של אדילקאן ירז'נוב (קזחסטאן, 2020), A Dark, Dark Man של אדילקאן ירז'נוב (קזחסטאן, 2019), Oleg של יוריס קורסייטיס (לטביה, 2019), ועוד. 

 
גיום דה סיי גיום דה סיי 

מיכל לביא

מנהלת אמנותית ומרצה לקולנוע. בוגרת בית הספר לאמנויות הקול והמסך במכללה האקדמית ספיר, ובוגרת בהצטיינות של התוכנית הבינתחומית באמנויות באוניברסיטת תל-אביב. יוצרת הסרט "קדחת ים תיכונית" (2007). שימשה כמנהלת תוכן בסינמטקים שדרות וחולון וכמנהלת אמנותית ומנהלת שותפה בפסטיבל קולנוע דרום. חברה בוועדת הנהלת קרן קולנוע נגב. בימים אלו מלמדת במכללה האקדמית ספיר ועובדת עם הבמאי והתסריטאי ארי פולמן. "בעקבות הגעגוע", ספר המחקר שכתבה על גילום רגש הגעגוע בקולנוע הישראלי, צפוי לראות אור בהוצאת רסלינג בדצמבר 2023.

 
מיכל לביאמיכל לביא

סטפן קומנדרייב

במאי, מפיק ותסריטאי בולגרי, שבאמתחתו מספר סרטים עלילתיים ותיעודיים זוכי פרסים. ביניהם: Blaga´s Lessons (2023) – סרט עלילתי זוכה פרס הסרט ופרס השחקנית בפסטיבל קרלובי וארי 2023; Rounds (2019) – סרט עלילתי אשר זכה ב-13 פרסים; "כיוונים" (2017) – סרט עלילתי אשר הוצג לראשונה במסגרת "מבט מסוים" בפסטיבל קאן וזכה ב-12 פרסים; The World Is Big and Salvation Lurks Around the Corner (2008) – הסרט הבולגרי הראשון שהצליח להיכנס לרשימה הקצרה של מועמדי פרס האוסקר לסרט הזר הטוב ביותר, ואשר זכה ב-35 פרסים. בנוסף, הוא זכה לתפוצה העולמית הרחבה ביותר של סרט בולגרי כלשהו; The Judgement (2014) – זכה ב-12 פרסים והיה מועמד לפרס האוסקר לסרט הזר הטוב ביותר בשנת 2016. קומנדרייב הוא חבר איגוד במאי הקולנוע הבולגרי ואיגוד מפיקי הקולנוע הבולגרי. כמו כן, הוא חבר האקדמיה האירופאית לקולנוע. 

 
סטפן קומנדרייבסטפן קומנדרייב

 
קולנוע ישראלי תיעודי - חבר השופטים

שלומי אלדר 

עיתונאי, פרשן לענייני ערבים ובמאי סרטים דוקומנטריים. סרטו "חיים יקרים" (2010) שזכה בפרס אופיר, נכלל ברשימה המקוצרת של האוסקר האמריקאי ונרכש לשידור על ידי רשת HBO.  "ארץ זרה" (2017) זכה בפרס הסרט התיעודי הטוב ביותר בפסטיבל חיפה ובפרס אופיר. סרטו האחרון "להיות ענת קם" (2022) היה מועמד לפרס אופיר. בשנת 2007 זכה בפרס סוקולוב לעיתונות אלקטרונית. הוא פרסם שני ספרים: ''עזה כמוות'' (2005) ו''להכיר את החמאס'' (2012), אשר זכה בפרס יצחק שדה לספרות צבאית. הוא בעל תואר שני בלימודי המזרח התיכון מהאוניברסיטה העברית בירושלים.

 
שלומי אלדר שלומי אלדר 

רוני קובן

עיתונאי, במאי ומחזאי ישראלי. אחד המראיינים והיוצרים התיעודיים הבולטים בישראל. חתן פרס האקדמיה הישראלית לקולנוע וטלוויזיה שש שנים ברצף על תוכנית הראיונות שלו "פגישה". זוכה פרס פורום היוצרים הדוקומנטריים על סדרת הדוקו "חיים שכדוגמתם עוד לא ראינו מעולם", על חייו ויצירתו של חנוך לוין. הסדרות, התחקירים וכתבות העומק שיצר זיכו אותו במיטב הפרסים בארץ ובעולם. במאי בית בתוכנית המגזין הדוקומנטרית "עובדה" מאז שנת 2006. בין הסדרות שיצר נכללות "משברי גיל" ו"ואז הגיע ילד". כמחזאי הוא חיבר את המחזות "נדל"ן" ו"אינטימיות". פורמט דוקומנטרי שפיתח, "HOW TO BE", נמכר ועלה בעשרות מדינות בעולם. קובן השתתף כשחקן בתפקיד ראשי בסרט "מותו של הקולנוע ושל אבא שלי גם", שהתקבל למסגרת הרשמית בפסטיבל קאן 2020 וזכה בכמה פרסים בפסטיבל הקולנוע של ירושלים. הוא היה מועמד לפרס אופיר על תפקידו בסרט. "חובות", תסריט שכתב, נמצא בימים אלה בשלבי הפקה ראשונים. הוא משמש גם כמגיש תוכניות רדיו. 

 
רוני קובןרוני קובן

ישראלה שאער מעודד 

במאית, מרצה וחוקרת קולנוע ישראלית. ביימה מעל לשמונה סרטים, קצרים וארוכים, שהוקרנו בפסטיבלים בארץ ובעולם, וחלקם זכו בפרסים, ביניהם: "אישה" (2019), "שמעון" (2019), "מורי חידת שבזי" (2018), "המלכה חנטרישה" (2009). היא דוקטורנטית בבית הספר למדעי התרבות באוניברסיטת תל אביב וחוקרת את הקולנוע המזרחי-נשי-פוליטי בשנות השבעים. היא מרצה במחלקה לאמנויות המסך באקדמיה לאמנות בצלאל ובבית ספר ליצירה קולנועית סם שפיגל. בשנת 2021 הוכרזה כזוכת קרן סטיב טיש. 

 
ישראלה שאער מעודד ישראלה שאער מעודד 

הלן שומן

עיתונאית וסופרת. שומן היא הכתבת של המהדורה הצרפתית של הג'רוזלם פוסט ומנחה תכניות רדיו בנושא קולנוע בפריס. כסופרת פרסמה מספר ספרים, ביניהם מילון על הקולנוע הישראלי וסיפור מרגש על סבה באושוויץ בשם "אל תאמר לעולם לא". משמשת כנשיאת פסטיבל הסרטים הישראלי בפריס.

 
הלן שומןהלן שומן


קולנוע ישראלי - קצרים - חבר השופטים

יוני גודמן 

אנימטור ישראלי, זוכה פרס לנדאו לאומנויות לשנת 2022. החל את דרכו המקצועית כמאייר בעיתון "הארץ" ובעיתון "מעריב". שימש כבמאי אנימציה בסרטים כמו ״ואלס עם באשיר״, ״כנס העתידנים״ ו״איפה אנה פרנק״. יצר סרטי אנימציה לארגוני זכויות אדם ובריאות עולמיים ועבור מיזמים רבים נוספים. בשנת 2008 זכה ב פרס גרוס למצוינות באנימציה. בשנת 2013 קיבל את פרס האקדמיה האירופאית לקולנוע לסרט האנימציה באורך מלא הטוב ביותר. 

 
יוני גודמן יוני גודמן 

משה רוזנטל 

במאי ותסריטאי, בוגר החוג לקולנוע באוניברסיטת תל אביב. סרטיו הקצרים זכו בפרסים בארץ ובעולם, ביניהם: "שבתון",  ו"בדרך חזרה". יוצר סדרת הרשת עטורת הפרסים "Confess TLV". סרטו הארוך הראשון "קריוקי", בכיכובם של ששון גבאי וליאור אשכנזי, השתתף בתחרות המרכזית של פסטיבל טרייבקה, וזכה בפרסים רבים, ביניהם 4 פרסי אופיר, פרס סרט הביכורים הטוב ביותר ופרס בחירת הקהל בפסטיבל ירושלים 2022.  בין השאר, ביים פרסומות למותגים מובילים, ושימש כתסריטאי בסדרות טלוויזיה שונות.

 
משה רוזנטל משה רוזנטל 

סנא טנוס 

מפיקת קולנוע ישראלית. הפיקה מספר רב של סרטים ותוכניות טלוויזיה, ביניהם: "שלום לך, מריה", סרט עלילתי קצר, במאי: באסל חליל, שהיה מועמד לאוסקר בקטגוריית הסרטים הקצרים; "סלמא", סרט עלילתי קצר, במאית: סוהילה גטאס, אשר זכה בקטגוריית הסרט העצמאי העלילתי הקצר בפסטיבל חיפה 2022; "יומנה של פועלת", סדרה דוקומנטרית לתאגיד השידור כאן, במאית: סוהא עראף; "קוץ" (2014) בבימוי מיכאל אללו; "סמירה" (2014) בבימוי דלית קימור; "לכודים ברשת", סדרת טלוויזיה בת 12 פרקים עבור הערוץ הראשון בבימוי עלי נסאר (2014) ועוד. 

 
סנא טנוס סנא טנוס