ז'אק פפאן: אמנות הקולינריה | Jacques Pépin: The Art of Craft

קולנוע קולינרי

""מבט משעשע על חייו של אדם שחולל מהפכה במטבח האמריקני""

Review Atlas
  • ארכיון - פסטיבל 33
  • בימוי: פיטר סטיין
  • ארה"ב 2017
  • 54 דקות
  • אנגלית
  • תרגום לעברית

ז'אק פפאן, מהגר צעיר עם חזות של כוכב קולנוע ומבטא צרפתי רב קסם, העלה את הטכניקות הבסיסיות של הבישול לדרגת אמנות ובדרך הפך לאחד מאיקוני האוכל האהובים באמריקה. הבמאי פיטר סטיין החל לעבוד עם פפאן כבר בשנת 1989 כמפיק בסדרת הטלוויזיה שעתידה היתה להפוך לציון דרך, "הגורמה של היום".

פפאן נולד בשנת 1935 בסמוך לליון והסרט עוקב אחר חייו המרתקים מילדותו בצרפת של שנות המלחמה ועד היום. בגיל 81 ממשיך פפאן לנסוע ברחבי ארה"ב, ללמד ולבשל, ונהנה מהסלבריטאות שבאה עם 14 תכניות טלוויזיה ו-30 ספרי בישול.


בתום ההקרנה תערך ארוחת טעימות וכן יתקיים פאנל בנושא מבשלים טלוויזיה עם יחסים בין אוכל למסך בהנחיית הילה אלפרט

ד"ר מיה מזור טרגרמן, אונ' חיפה, מכללת אורנים והמכללה האקדמית כנרת,  חוקרת תקשורת ותרבות פופולרית. מומחית לספרות הבישול הישראלית וכותבת על חברה, אנשים, תיירות ואוכל.
ישראל אהרוני - שף ומסעדן, מחלוצי המטבח העילי בכלל, והסיני בפרט, בישראל, ובין התורמים העיקריים להתפתחות תרבות קולינרית בישראל

 

 

 

                    

      


  • בימוי פיטר סטיין
  • הפקה פיטר סטיין
  • תסריט סטיב סיגלמן, פיטר סטיין
  • צילום ביל קורונה, ויסנטה פרנקו
  • עריכה דון לוגסדון, אריק רישר
  • מוזיקה פיטר גולוב
  • משתתפים ז'אן פפאן, דניאל בולו, אנתוני בורדיין, רייצ'ל ריי
  • קריינות סטנלי טוצ'י
  • מקור American Masters/WNET, New York