קאקאהאשי - דיוקנו של שף נובואו פוקודה | Kakehashi: A Portrait of Chef Nobuo Fukuda

קולנוע קולינרי

""סרט כל כך מלא פרטים... שמרבית הצופים ירוצו בסיומו לחפש מסעדה יפנית מודרנית...""

הוליווד ריפורטר
  • ארכיון - פסטיבל 33
  • בימוי: אנדרו גואי
  • יפן, ארה"ב 2017
  • 46 דקות
  • אנגלית, יפנית
  • תרגום לעברית

שף נובוקו פוקודה נולד כנשמה חופשית בתרבות שמקדשת משטר וסדר. השאיפה שלו היתה תמיד לגשר על הפער התרבותי בין יפן מולדתו לשאר העולם, להפוך, כפי שכינה זאת אביו, ל"קאקאהאשי". הדרך להגשמת החזון היה רצופת אתגרים: פוקודה עזב את משפחתו ביפן והיגר לארה"ב, הפך משוטף כלים לשף זוכה פרס ג'יימס בירד, והגיש פרשנות חדשה ומרעננת של תרבות הבישול היפנית.

בסרט שלפנינו כובש נובוקו פוקודה את המסך עם אישיות כריזמטית ומתכונים מרהיבים ומעוררי תאבון. הבמאי יליד מלזיה אנדרו גואי מתלווה אליו במסעותיו ברחבי העולם ושומע על הפילוסופיה שמקשרת בין מזון לחיים.


בתום ההקרנה תיערך ארוחת טעימות ויתקיים פאנל בהנחיית הילה אלפרט

ממזרח למזרח - העליה של המטבח האסייתי

לאון לאוגנקי – שף מסעדת ג'פניקה
טאיקו קושידה – שפית ואמנית קימונו יפנית
בועז צאירי – מומחה לאוכל יפני מסורתי ועכשיו

                    

      


  • בימוי אנדרו גואי
  • הפקה אנדרו גואי
  • צילום אנדרו גואי
  • עריכה אנדרו גואי
  • מוזיקה פרמיומביט.קום
  • פסטיבלים סיאטל
  • משתתפים נובואו פוקודה, שרה פוקודה, קאזוקו פוקודה
  • מקור Seventh Art Releasing, Los Angeles