כוכבי מישלן - סיפורים מהמטבח

קולנוע קולינרי

"Dinesen’s doc goes down pretty easy with a nice balanced palette of interviews and behind the scenes footage."

POV MAGAZINE
  • ארכיון - פסטיבל 39
  • בימוי: ראסמוס דינסן
  • דנמרק 2017
  • 82 דקות
  • דנית, אנגלית
  • תרגום לעברית

בעידן של אובססיה למזון - אנחנו מצלמים כל מנה, מעריצים טבחים ומתגאים בארוחות גורמה במדיה החברתית - לוקח אותנו הסרט התיעודי "סיפורים מהמטבח" אל מאחורי הקלעים של מסעדות שזכו להתהדר בכוכבי מישלן. אנחנו מוזמנים לפגוש את השפים המובילים, מאלן דוקס ועד רנה רדזפי, לעקוב אחרי ההתנהלות היומיומית של מסעדות היוקרה, לשמוע אנקדוטות וללמוד על כל המעלות והחסרונות של המדריך הנחשב מכולם, מדריך מישלן.

ראסמוס דינסן - ששניים מסרטיו, "מן האדמה לשולחן" ו"נורדי זה טבע", כבר הוקרנו במסגרת הקולינרית – עקב אחר חמישה-עשר שפים במשך שנתיים כדי להגיש סרט רלוונטי ומסקרן, הבוחן לעומק את הסצנה המרתקת של מסעדות מישלן.

פילמוגרפיה: Nordic by Nature - Michelin Stars (2021), Terroir to Table - Wine Lovers' Guide to Food and Wine (2022)

 

לאחר הסרט תתקיים שיחה של השף גל בן משה עם העיתונאית, המנחה והבשלנית הילה אלפרט ולאחר הדיון, ארוחת טעימות

שיחה עם השף גל בן משה, שהיה לישראלי השני אחרי השף מושיק רוט, לקבל כוכב מישלן. בשנים האחרונות מחלק בן משה את זמנו בין Prism הברלינאית המכוכבת שלו לבין פאסטל, הצמודה למוזיאון תל אביב, אותה הוא מוביל בשנים האחרונות.

שיחה על שביל הכוכבים, מה נדרש על מנת לקבל כוכב, כמה ארוכה הדרך לכוכב שני ושלישי. שיחה על מדריכים בכלל ועל כניסתו הצפויה של מדריך מישלן לתל אביב, על כוחה המפרה של התחרותיות ועל ההרסנות שבה.

השיחה תתקיים בנוכחותו של ראסמוס דינסן, במאי הסרט "כוכבי מישלן", שביחד עם בן משה יענה בסוף הדיון על שאלות הקהל.

 

  • בימוי ראסמוס דינסן
  • הפקה יספר ירל בקר, כריסטיאן ברסק תומסן
  • תסריט ראסמוס דינסן, יספר ירל בקר, קרסטן הולסט
  • צילום ראסמוס דינסן, יספר ירל בקר
  • עריכה מרטין מונק שמידט, תומס פפאפטרוס
  • מוזיקה רונה פונץ'
  • פסטיבלים סן סבסטיאן
  • משתתפים גי סאבואה, אלן דוקס, אנדוני לואיס אדוריס, רנה רדזפי
  • מקור סוויט אנד סייבורי פילם קומפני