במסעדת 'אזורמנדי' בחבל הבאסקים שבספרד השף אנקו אטשה בן ה-39 מחפש תמיד רעיונות חדשים. הוא משלב את זכרונות ילדותו, מסורות האזור ותוצרת שגדלה במקום יחד עם טכניקות חדשות, ומגיש חוויה קולינארית יוצאת דופן. בטוקיו, במטבח קטנטן, השף האגדי בן ה-90 ג'ירו אונו מגיש סושי ומסביר שהמאכל קיים כבר לפחות 300 שנה, מאז תקופת האדו ביפן.
הסרט התעודי "מזון לנשמה" בוחן את נקודת המפגש של שני מטבחים כה שונים בגישה ובפילוסופיה, שני שפים שזכו שניהם בהכרה הנחשבת מכולן - שלושה כוכבי מישלן.
לאחר הקרנת הסרט, מפגש בגן הפסטיבל, בהנחיית העיתונאית והקולינרית הילה אלפרט.
שיחה עם שף על מקורות השראה,על סקרנות,על מתח בין רוח למציאות כלכלית,על יצירה ומקוריות בעידן הרשת,על תמחור,על זיקה לאדמה לעומת הפעילות בעיר.
לאחר המפגש, ארוחת טעימות.